A story about cheese, stretched back over the last  100 years 

A story about family, quality and passion, since 1914

0
Litres of milk used every day
0
Kilos of cheese sold everyday
0
Square meters covered by our facilities
0
Domestic Sales Agent

Premium quality products for your kitchen and your restaurant.

A wide range of products created for the needs of a quality oriented customer

DISCOVER VALCOLATTE RANGE OF PRODUCTS
Valcolatte

Valcolatte

Fior d'Italia

Fior d’Italia

Zio Glicerio

Zio Glicerio

Bravo Bis

Bravo Bis

Mozzarella del Casaro

Casaro

Vai di Latte

Vai di Latte

FOOD SERVICE

Ho.Re.Ca.

PIZZERIE | BAR | RESTAURANT

Discover premium Valcolatte FOOD SERVICE products! Premium products created for Ho.Re.Ca. specialists: from Pizza Mozzarella to Ricotta for pasta filling. A wide range of products for all your needs.

DOMESTIC SALES AGENT

We offer precise and on-time deliveries, respecting the needs of our customer thanks to our integrated logistic department and our net of local distributors all across the whole Country. Moreover, Valcolatte owns three huge warehouses in Pontenure (Piacenza), Recco (Genova) and Foligno (Perugia). Thanks to a vast net of distributors, Valcolatte is well known in Europe and Non-European Countries.

News and Events

Alimentaria 2016

Valcolatte è lieta di annunciare la sua partecipazione alla Fiera Alimentaria 2016 che si terrà a Barcellona dal 25 al 28 Aprile 2016.

  • valcolatte_cibus2016

Valcolatte a CIBUS 2016

Dal 9 al 12 Maggio 2016, Valcolatte sarà presente a CIBUS, il Salone Internazionale dell’Alimentazione, evento di riferimento dell’agroalimentare italiano, una grande [...]

  • mozzarella senza lattosio

La Mozzarella senza Lattosio di Valcolatte

Valcolatte lancia la Mozzarella senza Lattosio, una nuova linea di prodotti ideata per tutti gli intolleranti al..

Valcolatte ad Anuga 2015 – Cologne

Valcolatte ad Anuga 2015 - Cologne Dal 10 al 14 Ottobre 2015, Valcolatte sarà [...]

Italian Recipes

Insalata “Dolceamara” con mix di formaggi Valcolatte

Iniziate preparando le insalate; tagliate il radicchio a listelle, prendete l’indivia e rimuovete la sezione dura alla radice del ciuffo, in questo modo riuscirete a rimuovere..

Carpaccio con crema di ricotta ed erba cipollina in insalata

Tagliate l’erba cipollina in piccoli pezzi e tritatela poi nel mixer. Aggiungete la ricotta e continuate a frullare fino ad ottenere una crema omogenea.

Read all the news
Read all the recipes